Podcast

Via de podcasts zijn de preken makkelijk achteraf te beluisteren. Vanwege copyright en privacy zijn de volledige diensten en liederen niet te beluisteren via de podcast.

De link naar de podcast voor de preken is:

  1. http://archief.gkv-eindhoven.nl/archief/podcast/preken

Hoe abonneer ik mij?

De podcasts zijn te vinden via bijvoorbeeld Spotify (preken), TuneIn (preken) of Apple Podcasts (iTunes) (preken).

Je kunt je ook abonneren op een podcast door de URL aan willekeurig andere podcast software toe te voegen. Hoe dat gaat is afhankelijk van de podcast software. Deze software zal er vervolgens automatisch voor zorgen dat de geluidsfragmenten worden opgeslagen op de computer of mp3-speler.
De links naar de verschillen podcasts zijn hierboven opgesomd. Deze links moet u invoeren in het programma dat u gebruikt. Ter voorbeeld de werking van enkele programma's:

Wat is een podcast?

De term podcasting is een samentrekking van iPod, de draagbare MP3-speler van Apple, en broadcasting. Alhoewel de technologie niet alleen bruikbaar is met de iPod, was het succes ervan een belangrijke stap in de ontwikkeling ervan. Podcasting staat, in de meest strikte zin, voor een systeem waarin podcasters audio(MP3)-bestanden met discussies, radioshows, muziekprogramma’s, beschikbaar stellen via Internet, en tevens een news feed in RSS-formaat creëren, die een verwijzing bevat naar de MP3-bestanden, en die automatisch verwerkt kan worden door podcast-aggregators of podcatchers. Deze laatste gaan die audio files dan automatisch downloaden en ze ofwel onmiddellijk op een MP3-speler kopiëren, ofwel aan de gebruiker melden dat hij ze op de PC kan beluisteren. In de breedste zin staat podcasting voor het verspreiden van digitale bestanden die door speciale programma’s afgehaald worden om ze later te gebruiken. Dus dit kan audio zijn (MP3, Windows Media, Real Media), video (MPEG, DivX,QuickTime, …) of software. De huidige podcastscene heeft iets van de geest en het enthousiasme van de eerste radiopiraten, en gebruikt als lijfspreuk de term ‘Almost Live Radio’.
Bron: podcastinfo.nl